
Historie
Villa1855 is een historische en stijlvolle trouwlocatie in het centrum van Tilburg. Deze klassieke villa, gebouwd in 1855 in opdracht van Louis Pollet, is ontworpen in eclectische stijl door architect J. Latour.

coffee & cake
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

tradition
coffee

Our Bestsellers
cappuccino
Rijke geschiedenis
De villa beschikt over diverse elegante ruimtes die geschikt zijn voor verschillende onderdelen van een bruiloft, zoals de ceremonie, receptie, diner en feestavond. De royale stadstuin met kiezelpaadjes en groene perkjes biedt een romantische setting voor een buitenhuwelijk. De locatie is voorzien van alle moderne gemakken en heeft een rijke geschiedenis, wat bijdraagt aan de unieke sfeer. De klassieke elementen, zoals de schouw en plafonddecoraties, zijn goed bewaard gebleven en geven de villa een authentieke uitstraling.
Officiele trouwlocatie
Sinds 2006 is Villa1855 door de gemeente Tilburg aangewezen als officiële trouwlocatie, waardoor het mogelijk is om zowel de huwelijksceremonie als het feest op dezelfde locatie te houden. Kortom, Villa de Vier Jaargetijden combineert historische charme met moderne faciliteiten, waardoor het een geliefde keuze is voor stellen die op zoek zijn naar een stijlvolle en veelzijdige trouwlocatie in Tilburg met een prachtige geschiedenis.
Een betoverende geschiedenis van Villa1855
Aan het eind van de 18e eeuw, midden in de turbulente tijden van de Franse Revolutie, besluit de koningsgezinde wollenstoffenfabrikant Pierre Pollet met zijn gezin naar Nederland te vluchten. Rond 1800 keert de familie terug naar Frankrijk, met uitzondering van zoon Guillaume en dochter Barbara. Zij kiezen ervoor om hun toekomst in het hart van Tilburg op te bouwen. Met hun komst begint een romantische geschiedenis die meer dan een eeuw duurt. Drie opeenvolgende generaties Pollet laten hun sporen na in Tilburg – niet alleen met elegante stadsvilla’s, charmante landhuizen, indrukwekkende fabrieken en huizen voor hun werknemers, maar ook door hun actieve rol in het politieke en sociale leven van de stad.
De sprankelende opkomst van Guillaume
Als jonge man besloot Guillaume – Frans voor Willem – om in Tilburg te blijven. Met zijn vader’s ondernemersbloed begon hij hier een succesvolle kousenhandel. Hoewel het hem aanvankelijk veel moeite kostte, groeide zijn zaak stap voor stap. Of het nu zijn ondernemende geest was die de Tilburgse Anna van Iersel voor hem deed vallen, of zijn lange wimpers en stevige schouders, weten we niet zeker.
Een huis vol liefde en succes
Guillaume en Anna trouwden en werden de trotse ouders van maar liefst twaalf kinderen, die vast altijd in de mooiste kousen rondliepen. Het geluk en succes bleven de familie Pollet trouw, en al snel bouwden ze meerdere villa’s in Tilburg. In 1809 verwelkomden ze hun zoon Louis, die op zijn beurt later zijn eigen gezin zou stichten in een ruime en elegante villa aan de Noordstraat 36.
Een kort, maar gelukzalig verblijf
Louis genoot kort van zijn prachtige huis, dat net op tijd klaar was voor zijn 64e verjaardag. Hij woonde er slechts drie jaar voor zijn overlijden, maar sindsdien hebben velen de schoonheid van zijn villa ervaren en ervan genoten. Wat zou Louis hebben gedacht, als hij had geweten dat zijn liefdevol gebouwde villa nog steeds gebruikt zou worden om de liefde te vieren? De nalatenschap van de familie Pollet is in het moderne Tilburg nog altijd te voelen. Hun invloed en hun liefde voor de stad leven voort – in hun villa’s, in de straten, en in de herinneringen van Tilburg.